5 AВТОБУСИ ЗА ТЕТОВО

На свечена манифестација, во присуство на градоначелничката на општина Тетово и министерот за финансии, Аутомакедонија и официјално ги претстави и предаде новите 5 автобуси со кои ќе се организира и извршува градскиот превоз во Тетово.

Се работи за нископодни, 12 метарски автобуси за градски превоз од марката ISUZU.

Новите автобуси (Isuzu Citiport) кои наскоро ќе бидат новиот сообраќаен крвоток на Тетово се нови, модерни, комфорни, со вкупен капацитет за превоз на 107 патници (31 седење + 76 стоење).

Автобусите се опремени со најсовремените системи за безбедност, АBS/ASR, комплетен систем на греење и ладење, како и со модерен автоматски ZF менувач за економично и безбедно возење во градските средини. Автобусот поседува и  специјална механичка рампа за влез на хендикепирани лица со количка

Тие се екипирани со нови Euro6D дизел мотори со зафатнина од 6.700 ccm и моќност од 220 kw, кои се економични и пред се еколошки.

На свечената манифестација, на градоначалничката на Тетово, г-ѓа Арифи од претставникот на Аутомакедонија и беше врачена специјална плакета, а на граѓаните на Тетово им беа посакани безбедни и безгрижни патувања.

Останати новости

Ја одбележавме Меѓународната недела на сестринската професија

Традиционално, по шести пат Унијата на ЗМСТАС предводени од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри ЗМСТАС – ЗА НАС на 12ти мај ја организираше Свечената академија во чест на Меѓународната недела на сестринството.

Аутомакедонија со електричен автобус

Како дел од меѓународната промотивна тура “DEMO TOUR 2022” компанијата Аутомакедонија во текот на изминатите две недели го претстави целосно електричниот автобус – Isuzu NovoCITI Volt во Македонија.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner