Ја одбележавме Меѓународната недела на сестринската професија

Традиционално, по шести пат Унијата на ЗМСТАС предводени од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри ЗМСТАС - ЗА НАС на 12ти мај ја организираше Свечената академија во чест на Меѓународната недела на сестринството.

Традиционално, по шести пат Унијата на ЗМСТАС предводени од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри ЗМСТАС – ЗА НАС на 12ти мај ја организираше Свечената академија во чест на Меѓународната недела на сестринството.

Во присуство на голем дел од членовите, соработниците и добронамерниците на Унијата и сестринската професија домот на АРМ во Скопје беше целосно исполнет со позитивна енергија.

Настанот го отвори оперската певица, сопранот Серафина Фантузо со химната на Македонија.

Унијата на здруженија предводени од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ за шест години успеа да сплоти над 6000 членови и секоја година токму во нивна чест ја организираат свечената академија каде се одаваат и признанија на луѓето кои се најзаслужни за афирмирање и развој на сестринството во нашата земја.

Останати новости

5 AВТОБУСИ ЗА ТЕТОВО

На свечена манифестација, во присуство на градоначелничката на општина Тетово и министерот за финансии, Аутомакедонија и официјално ги претстави и предаде новите 5 автобуси со

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner